​Завръщане в бъдещето - интелигентните домове вече са факт

Годината е 2018-та и „умните“ къщи отдавна вече не са плод на нечие въображение или детайл от фантастичен роман. Днес вие можете да съберете в едно управлението на всички основни функции, като осветление, отопление, климатизация, щори и електроуреди, за да постигнете по-голяма гъвкавост и комфорт, а не на последно място и по-добра енергийна ефективност. Как? Отговорът е Интелигентната система KNX!

Какво е интелигентен дом?

Когато започвате строителство или обновяване на дома, вие, разбира се, бихте предпочели да обедините под един покрив комфорт, модерна архитектура и дизайн, а за всичко това, бихте търсили разумна цена. Системата KNX е интелигентна и лесна за използване и ви позволява да управлявате дома си с лекота, за да можете да се отдадете на лукс и пълна релаксация в свободното си време. Представете си, че

всичко, което трябва да направите, за да се чувствате удобно вечер, е да натиснете един бутон. И изведнъж магията се случва: щорите се затварят, осветлението се включва, отоплението/климатикът поддържа подходяща температура в стаята. С помощта на KNX можете да зададете тези или други настройки точно според собствените си изисквания – чрез едно дистанционно управление, обикновен таблет или смартфон. Но това е само началото, защото с умните системи КNX, вие най-после можете да …

… разберете какво е сигурност!

Сигурност при управлението, сигурност за дома, сигурност за вас и семейството, непрекъснато от всяка точка на света.

Можете да си отдъхнете и никога повече да не се тревожите дали не сте забравили някой котлон включен в бързината, дали при задаваща се буря няма оставени отворени прозорци или пък сте пропуснали да включите алармата. С ключ “Централно изключване” до входната врата или от дистанция с телефона си, вие изключвате всички консуматори на енергия, като осветление или уреди, свързани към контактите, а ако има буря, щорите ще се затворят автоматично, за да предотвратят щети в жилището ви.

Страхувате се от влизане с взлом в дома ви? Ако чуете подозрителен шум през нощта, трябва само да натиснете паник бутона до леглото си, за да осветите къщата и градината. А друга функция може да накара къщата да симулира човешко присъствие и така крадците не биха си позволили да нахлуят, мислейки, че вкъщи има някой, когато отсъствате или сте на дълга почивка.

… откриете истинското значение на думата енергийна ефективност!

Системата на Schneider Electric позволява ефективно управление на енергията във вашия дом. Тя дава възможност за регулиране на температурата във всяко отделно помещение и едновременно с това може автоматично да спира отоплението/охлаждането на неизползвани помещения. Можете да настроите функция за включване и изключване на осветлението според интензитета на естествената светлина, да намалите нивото на осветеност след определен час за избран период от време, а също и да накарате децата вечер да заспят по-бързо като прекъснете електрозахранването в някои помещения (напр. детска стая). С интелигентното управление на осветлението и отоплението можете да намалите разходите за енергия до 30%.

Всяка инвестиция, направена на етап планиране и изграждане на системата KNX на Schneider Electric, се възвръща по време на експлоатация. Ако с времето изискванията към сградния мениджмънт се променят, всяка промяна е бърза, лесна, пести време и средства, а след като веднъж системата KNX е инсталирана, електроинсталаторите могат да подменят компонентите й по всяко време, без да се разрушават стените.

Ние от магазини Стефан Вълев ООД вярваме, че съвременния дом се нуждае от иновационни технологични решения, които да спестят време и средства на всяко семейство като да му позволят да се наслади на домашния уют. Именно за това препоръчваме продуктите на Schneider Electric - глобалният специалист в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията и сме на разположение на своите клиенти, за да отговорим на всички техни въпроси.