Да се подготвим за лятото!

Съвсем скоро започват летните горещини и мнозина се замислят за приятно прекараните дни на морето. Но защо да не направим лятната си почивка и значително по-дълга? За да се насладим на лятното слънце не е нужно да сме обезателно на плажа. Можем да направим малка почивка и ако имаме къща с двор. Или поне съботно-неделна, ако сме на вилата или на гости на баба и дядо.

Но за да можем да си осигурим приятното прекарване, първо трябва да се обзаведем с различни необходими неща. Разбира се, преди всичко е добре да си създадем приятна среда в двора. Да посадим красиви цветя, да засеем трева, за да е по-красиво и да има къде да играят децата. Може би ще са ни необходими торове или добри и издръжливи тревни смески. Но не бива да забравяме, че тревата расте и трябва да се коси. Затова ни трябва добра косачка. С нея е много по-бързо и по-удобно. А освен това ще сме сигурни, че тревните ни площи ще са окосени равно и така ще е по-приятно за окото. Да не забравяме също, че трябва и да се полива. Значи ще са ни необходими някакви системи за напояване.

А за да е гледката още по-красива, можем да помислим и за допълнителна украса. Например, да поставим интересни декоративни елементи и да ги боядисаме в различни ярки цветове.

Едно от най-любимите забавления за децата безспорно са игрите във вода. Изграждането на басейн е доста скъпо и трудоемко начинание, а и изисква ежегодна поддръжка. Затова един отличен вариант е да се обзаведем с надуваем басейн. А може пък и ние да решим да се натопим в летните жеги. Тогава е по-добре да вземем сглобяем басейн с по-големи размери. Веселбата и прохладата ще са гарантирани! А когато горещите дни свършат, просто ще сгънем и ще приберем басейна си и ще чакаме следващото лято.

Естествено, след забавленията в басейна, можем да се попечем на слънце, поради което е добре да си имаме и удобни шезлонги. Варинтите са различни, в зависимост как ще се чувстваме по-удобно. А и с какви средства разполагаме. Но не бива да забравяме и за сянката. Все пак лятното слънце в някакъв момент ни идва в повече и трябва да имаме къде да се скрием от жарките му лъчи. Което означава да помислим за чадър. А ако искаме да си осигурим студени напитки, не е нужно да тичаме чак до вкъщи. Можем да сложим необходимото в хладилна чанта, която да ни е подръка навсякъде.

Така постепенно всичко започва да прилича на истински приятна и отпускаща почивка. Но когато слънцето започне постепенно да клони към залез, настъпва моментът на приготвянето на вкусна вечеря. А какво е лятото, ако не време за барбекю?! Приятният аромат на изпечено месо или зеленчуци е неотменима част от купона, нали? Къде обаче ще сервираме хапването? За такива случаи е хубаво да имаме удобни и леки маса и столове, които лесно можем да пренесем в градината.

А сега си представете колко време отнема да си осигурим изброеното дотук, ако трябва да посещаваме различни магазини. Добрата новина е, че можем да намерим всичко на едно място. „Стефан Вълев“ ЕООД вече 30 години осигурява на своите клиенти възможност да закупят всичко необходимо за грубото и сухото строителството, ремонта и интериорните решения. Натрупаният опит показва, че трябва да сме гъвкави и да обръщаме внимание на нуждите на хората. Затова на разположение на клиентите ни вече има и градински център, в който предлагаме всичко нужно за една прекрасна лятна почивка. При това от доказани производители и на супер атрактивни цени.