Най-умното решение за вашата баня

Освежаващият сутрешен душ или отпускащата вана след работа са едни от най-специалните моменти във всекидневието ни. Точно тогава креативността ни си пробива път през затрупаното със задачи съзнание, концентрираме се без усилие и сме готови да покорим света.

Какво обаче може да наруши интимността на тези моменти? Рязката промяна в температурата на водата или дебита на топла/студена вода, защото някой друг вкъщи или в сградата, в която живеем, използва друг смесител в същото време. Или пък дразнещата мисъл за разхищението на вода, докато нагласим подходящата температура.

Колкото и красива и уютна да е банята ни, за да се чувстваме наистина комфортно в нея, не бива да забравяме, че съвременните тенденции са фокусирани не само върху интериора, но и функционалността. Все повече се развиват технологиите, използвани за най-важния елемент от банята – смесителят за душ или вана. И безспорно най-доброто решение, когато избирате такъв продукт, е термостатичният смесител.

На пазара се предлагат различни модели термостатични смесители, като много често погрешно се смята, че разликата в нискобюджетните и по-скъпите продукти в този сегмент е само в техния дизайн. Това не е така, особено когато говорим за утвърдени производители като Roca например.

Освен че покриват критериите за изящен дизайн и високо качество на използваните материали, най-добрите термостатични смесители включват редица технологични иновации, които осигуряват истинско спокойствие по време на къпане. Те предлагат прецизен контрол на температурата и дебита, и пестят вода, и енергия.

Когато избирате нов термостатен смесител, трябва да се интересувате именно от възможностите на системите и функциите, с които разполага той.

Ето поне 4 предимства, които можете да откриете в технологиите, използвани при производството на термостатичните смесители на Roca:

  • Технологията Quick Reaction ви позволява да изпитате наслада от водата, като достигнете до точно определена от вас температура почти мигновено – за по-малко от 3 секунди. Така нагласата ви за топъл душ няма да бъде прекъсната от излишни действия, а в допълнение към това, температурата остава постоянна, като по този начин пестите вода и енергия.
  • Благодарение на последните иновации в материалите на Roca, термостатичните смесителите на бранда разполагат със Safe Touch технология, която предпазва тяхното хромирано покритие от нагряване и съответно от това да се опарите при допир с него. Тази система е особено важна, когато децата ни вече са достатъчно големи, за да се къпят сами – не можем да контролираме напълно забавлението им в банята, но можем да я обезопасим.
  • Security 38 ° е система за сигурност, включена в термостатичните смесители, която не позволява неволното надвишаване на температурата от 38 ° C. Ползата е икономия на вода и енергия, както и пълен комфорт, докато си вземате душ.
  • ECO ограничител на дебита – термостатичните смесители на Roca са снабдени със зелен бутон, който ограничава дебита на водния поток. Ако ви трябва по-силна струя, просто го натиснете. Функцията е приложима и към изходите за вода на душовете.

Всички тези подробности са важни, защото дефиницията за лукс днес е много по-различна от предишни години. Лукс е да разполагаш с лично време. Лукс е домът ти да е едновременно красив и умен. Спестяването на вода и енергия е отговорност не само към семейния бюджет, то е отговорност към околната среда и бъдещето.

Потърсете термостатичните смесители на Roca в шоурума на Стефан Вълев ЕООД гр. Троян.