Ремонт с продуктите на Viega

Предстои ли ви поправка на водопроводната система у дома? А може би планирате да преминете към алтернативен източник на топлина в лицето на соларни панели? Или вероятно искате да внедрите газова уредба като метод за отопление в промишлено помещение? С продуктите на Viega всичко е възможно!

Какво предлага?

Немската компания е основана през 1899 година в гр. Атендорн, Германия и специализира в производството на качествени продукти, свързани с изграждането на отоплителни и отводнителни инсталации, както и такива за питейна вода в жилищни и промишлени сгради.

Каква система Viega да изберем?

Ако търсите решение за промяна на инсталациите за питейна вода или отопление, можете да използвате системата Profipress. Тя е изработена от пресовани фитинги за медни тръби и гарантира устойчивост във времето. Има неограничено приложение, благодарение на своето разнообразие от модели, обхващащи широк спектър от монтажни дейности. Системата се предлага с над 550 артикула с размери от 12 до 108 mm в зависимост от големината на тръбите, които се използват. С помощта на различните преходници, резбови фитинги и фланци Profipress е правилният избор за инсталация на тръбопроводи за питейна вода, газови и отоплителни системи.

При промишлени съоръжения, изискващи внедряването на среда за пренос на газ е изключително важна сигурността. Profipress G гарантира безопасност, чрез висококачествените уплътнителни елементи от HNBR (вид гума, устойчива към масла, горива и разтворители), които предпазват структурата от възможни пожари.

За специални приложения като инсталиране на соларни панели , централизирано топлоснабдяване и парови уредби е подходящо да се използва системата Profipress S. Тя предлага лесна връзка със слънчевите колектори и издържа на температури до 140°C. Различните размери накрайници са с вградена SC-Contur технология, която прави възможно откриването на непресовани фитинги.

Какво представлява системата за пресоване и как се осъществява?

Пресовата технология на Viega гарантира лесен монтаж и абсолютна сигурност по отношение на течове. При нея се елиминира нуждата от заваряване и целият процес се осъществява в рамките на няколко секунди. За допълнителна защита и сигурност, Viega внедряват двойното пресоване, в резултат на което се получава дълготрайно съединение, устойчиво на усукване и опън. Операцията се изпълнява само с един инструмент, което улеснява значително процедурата.

Специалният пистолет за пресоване прави монтажа на системите Viega в пъти по-лесен от стандартните, които изискват заваряване и използването на допълнително оборудване. Той притежава въртяща се на 180° глава с размери от 12 до 108 mm, която е подходяща за употреба в тесни и труднодостъпни пространства. С помощта на този инструмент, инсталацията на системата се осъществява много по-бързо и лесно.

Възползвайте се:

Закупете материали за някоя от системите в шоурума на „Стефан Вълев ЕООД – всичко за строителството и ремонта“, а ние ще ви предоставим специалният инструмент на Viega за пресоване. Посетете ни на адрес: гр. Троян, ул. „Академик Ангел Балевски“ №9 и се консултирайте с нашите специалисти.

Sorry, the PDF could not be displayed. Click here to download the PDF