За банята с любов - от какво да спестим и къде да се разпрострем в бюджета за предстоящия ремонт (трета част)

В тази статия продължаваме със съветите по ремонта на банята, за да ви помогнем да оптимизирате разхода на пари, време и енергия. Тъй като знаем колко излишни нерви могат да бъдат спестени при добро навременно планиране, вече поговорихме за пренареждането на различните компоненти, смесителите и душ системите, обяснихме как да преценим колко и какви плочки да вземем, а сега е ред да продължим с насоките за…

1. Шкафове, рафтове и плотове

Това са „мебелите“, за които си заслужава да дадете повече пари. Доброто изпълнение на компонентите за съхранение в банята придава луксозен и завършен вид. Разбира се, можете да намерите пластмасови шкафчета с огледални врати за поставяне над мивката и така да спестите, но ако решите да се заиграете, резултатът със сигурност ще ви очарова. Все по-популярни стават мивките за вграждане с плот, върху който да поставите най-използваните си вещи и аксесоари. Изборът на материал е огромен, като започнем с МДФ, камък или полимермрамор, минем през стъкло и керамика и стигнем до така актуалния масив, но независимо от какво е направен, плотът създава усещане за разточителство и комфорт, присъщи на светския стил за обзавеждане. Съветваме ви също да се погрижите сифонът на мивката да позволява поставянето на чекмеджета, така едновременно ще можете да го скриете, като в същото време запълвате пространство, което иначе би останало неизползваемо. Ако търсите ефекта „умна баня“, това е начинът да го откриете!

2. Спестете от керамичните компоненти

Независимо дали става дума за тоалетно гърне, мивка или вана, керамиката за баня може да покрива изключително широк ценови диапазон. Освен ако не сте останали в плен на дизайна на някоя скъпа фирма, то вие можете спокойно да се придържате към по-евтини варианти и по-малки локални производители на . Българските фирми не отстъпват по качество и здравина, а алтернативите на керамиката, акрилът и фибер стъклото, предлагат голямо разнообразие на модели.

3. Огледала и стъклени прегради

Ето тук можете да насочите спестените от плочки и керамика средства, за да поставите акцент върху модерния примамлив вид на вашата баня. Всеки дизайнер би използвал огледало и стъкло за целта, особено ако говорим за ограничено пространство, в което трябва се разположи всичко необходимо за едно домакинство без това да бъде за сметка на простора. Създавайки зрителна илюзия, едно голямо огледало с нестандартна форма ще даде усещане за повече въздух и ширина. Ако бюджетът ви го позволява, възползвайте се, за да замените завесата за баня със стъклена преграда. Освен, че не се амортизира и не иска толкова честа смяна, стъклената преграда ви спестява клаустрофобичното усещане по време на душ.

Разбира се, има още много какво да се каже по темата, но изборът на материали може да зависи от различни фактори, за това с радост ви каним в нашия шоурум, за да се възползвате от познанията на отзивчивите ни консултанти. Те не просто ще ви предложат решения в рамките на заложените от вас бюджет и изисквания, но ще ви помогнат да се спрете на стил и дизайн, с които банята ви да се превърне в едно от любимите кътчета у дома. Красива, функционална и практична, ремонтът ѝ определено ще си заслужава усилията, а инвестираните време и средства ще се възвърнат в дългосрочен план!