Пресовите фитинги – по-надеждно и по-лесно

Едно от основните неща при всеки строеж е изборът на система за питейната вода и отоплителната инсталация. В по-ранните етапи от развитието на съвременното строителство свързването на тръбите става чрез запояване. По-късно се утвърждават винтовите свръзки, а днес вече съществува значително по-модерната и лесна за монтаж система от пресови фитинги. Тази система в голяма степен изпрати заваряването в историята. Поради това тя става все по-предпочитан вариант.

Какво са прес фитингите?

Това е технология за студено пресоване, чрез която елементите на системата могат да бъдат надеждно свързани. Пресовите фитинги са значително по-удобни за монтаж и поради това свързването става доста по-бързо. Но освен времето, необходимо за монтаж, се намалява и цената му, което никак не е за пренебрегване. Това става възможно, защото благодарение на технологията за студено пресоване се спестяват работни етапи, които са били неизбежни при по-старите технологии. Друго предимство на прес фитингите е, че няма опасност от пожар и така не се налага подсигуряването на противопожарни средства.

При избора на прес фитинги е необходимо да се знае нивото на водопропускливост. Трябва да се прецени какво е налягането и какви материали да се използват.

Много специалисти са на мнение, че системите с пресови фитинги дават най-високото ниво на безопасност при експлоатация.

Прес фитингите на VIEGA

Зад марката Viega стои семейно предприятие, което има 120-годишни традиции и визия за усъвършенстването на технологиите за инсталация. Историята на фирмата започва през 1899 г. в Германия, когато нейният основател Франц-Анселм Винегер започва производството на кранове за наливна бира, които предлага на бирарии и таверни. Но дейността се разширява бързо и постепенно продуктите започват да стават все повече. Докато се стигне до това, че днес компанията произвежда повече от 16 000 артикула. Качеството на изделията с тази марка превръща Viega в пазарен лидер в областта на системите за свързване в грубото строителство.

Прес фитингите на Viega са едни от най-търсените заради прецизната изработка и разнообразието от варианти. Приложението на продуктите е широкообхватно. Те могат да се използват в системи, изградени от най-различни материали – мед, червен месинг, неръждаема стомана и пластмаса. Практичността на изделията и тяхното качество могат да свържат, например, металните тръбни системи в мазето и вертикалните тръби с пластмасовите тръбни системи, разположени по етажите на сградата.

Основният елемент на системата е популярната пресова технология на фирмата SC-Contur, която позволява надеждно свързване чрез изключително бърз монтаж. Онова, което прави продуктите на Viega много търсени е и фактът, че се произвеждат и фитинги за тръби с голям диаметър. Но освен това се предлагат и ъглови, дъговидни и Т-образни фитинги, както и преходници с резба, муфи и винтови съединения, като се стигне до арматура със свързване чрез пресоване.

В стремежа си да бъде винаги на ниво и да предлага на клиентите си утвърдени и доказали се продукти и марки, „Стефан Вълев“ ЕООД работи с прес фитингите на Viega. При нас можете да откриете разнообразни варианти за свързване, които варират от 12 до 108 мм. Системата за пресоване на тази компания дава стабилност на връзките и поради това е подходяща както за битови, така и за промишлени приложения.

Като допълнителен бонус нашата фирма разполага с електроуред със специални челюсти, необходим за монтажа на прес фитингите, който може да бъде предоставян на клиентите.