Защо да изберем едноръкохватков смесител?

В ежедневието на съвременния човек, чистата течаща вода е най-важното условие за комфортно съществуване. Именно затова, потребителите започват да обръщат много по-голямо внимание, когато се стигне до избор на смесител и как да устроят мивката си. Те търсят функционалност, технологична издържаност и не на последно място – да пасва на цялостния интериор в помещението.

В началото батериите за вода са били само за студена, а след това стават едновременно и за топла, заради нуждата от съчетаване на различните температури. И ако през 90-те години се използваха масово смесителите с две ръкохватки (кранчета), то днес активно се залага на едноръкохватковите такива.

Каква е разликата между двата вида?

Старите и добре познати ни смесители, от край време са се отличавали с определена трудност при настройване на подходящ градус на водата. Освен това при тях поддържането на постоянна температура е почти невъзможно и отнема много време за постигане на оптимална топлина. Друг често срещан проблем е, че техните ръкохватки се износват изключително бързо, особено ако не са много качествени и се налага да се подменят през определен период от време. Това, от своя страна изисква средства за поддръжка и понякога може да излезе доста по-скъпо от инсталацията насмесител с една ръкохватка.

От своя страна, модерните батерии (едноръкохваткови) могат да се похвалят с бърза настройка на подходящата температура и значително улеснение на потребителя при употреба. Избирането на по-топла или по-студена вода се осъществява, чрез една единствена „дръжка“, която при всяко леко подместване, променя контролирано градуса.

Защо да изберем едноръкохваткова батерия?

Правилна температура за секунди

Най-голямото предимство на този вид батерия се крие в бързата и лесна настройка на оптималната температура. С помощта на единствения кран можете да контролирате водата, като тук няма опасност от рязко преминаване към гореща или ледено студена, както се случва понякога при традиционните смесители с две ръкохватки.

Спестява разходи

При пускане на стандартната двуръкохваткова батерия имаме един кратък период, през който водата тече свободно, докато ние настройваме подходящата температура. Това време при едноръкохватковата е редуцирано до минимум. Също така лесният контрол върху водната струя ни спестява разходи, защото при измиване на ръце, например, не се нуждаем от цялото налягане и смесителят може да ограничи дебита, без да намали нивото на комфорт.

Безопасност

Често подценявана, безопасността си остава от значение, особено когато говорим за продукти, които се използват, дори от най-малките в дома. При двуръкохватковите смесители, много често се случва, те да прегреят и когато посегнете към кранчето на топлата вода, има опасност да се изгорите. От своя страна, при батериите с една ръкохватка шансът да се нараните е много по-малък.

Добро дизайнерско решение

Едноръкохватковите смесители се развиват с всяка изминала година към по-модерен и по-стилен дизайн, за да паснат перфектно на вашия интериор, независимо дали става въпрос за проектиране на баня или козметична промяна в кухнята. Затова и потребителите все по-често се спират на тях, когато им се налага текущ ремонт.

Изберете подходящия за вас смесител в шоурума на „Стефан Вълев ЕООД – всичко за строителството и ремонта“. Посетете ни на адрес: гр. Троян, ул. „Академик Ангел Балевски“ №9 и попитайте нашите консултанти за актуалните ни оферти.