Нови технологии за по-ниски сметки, грижа за природата и максимален комфорт в банята - част 1

Когато гледате сметките за вода, пристигащи вкъщи, замисляте ли се, че най-голям принос за потреблението на вода в едно домакинство, имабанята. При едно средностатистическо четиричленно българско семейство, средният разход за ден е между 133 и 186 литра и това до някъде може да обясни сумите, които ежемесечно плащаме. Истината е, че разточителството на вода се отразява не само на сметките ни, но има значение и за опазването на един от най-ценните ресурсина планетата.

За да ни помогнат да бъдем по-пестеливи, без това да се отразява на удоволствието по време на душ, вана или сутрин пред огледалото в банята, производителите залагат на иновативни подходи, като използват нови материали, подобрени технологии и механизми за ограничен разход на вода, по-високо ниво на хигиена и издръжливост. Пример за това са партньорите ни от Ideal Standard, които се стремят да предложат на потребителите си най-функционалните решения, без да правят компромис с външния вид. Ето как красив дизайн, комфорт и грижа за околната среда могат да се съчетаят в едно. Започваме с онази част на банята, където всички сме склонни да прекарваме повече време…

Отпускане под душа

Душ зоната е любимото ни кътче, където да се изолираме от всички напрягащи мисли, да отмием стреса и да се отпуснем за няколко минути насаме със себе си. Кой би искал да мисли за пестене на вода в такъв момент? Продуктовата гама Idealrain e чудесен начин да прехвърлите тази отговорност на… собствената си душова система. С моделите Evo Jet Round и Evo Jet Diamond вие се наслаждавате на страхотен дизайн, оптимална редукция на потреблението на вода ( при стандартен душ то е около 18,5 л/минута, а тук е намалено до 8 л/минута), а също и на няколко нови технологии за максимален комфорт при къпане. Какво имаме предвид?

  • Бутон-технология за бърз избор на режим на разпръскване
  • Нов режим за смесване с въздух, който ви гарантира по-мека струя, за релаксиращ или енергизиращ масаж
  • Drop Jet технология, която печели престижната награда Red Dot. С нея при разпръскване, водата се завърта като във вихър и оформя различни по големина капчици.

Всички продукти в серията Idealrain са проектирани така, че да се съчетават безпроблемно и да осигуряват голям набор от конфигурации, включващи ръчни душове, здраво метално тръбно окачване, шлаух Idealflex и душ глава спрямо вашият личен избор. Ромбоидната форма на главите Еvo Jet Diamond, например, впечатлява много от нашите клиенти с изчистена дизайнерска линия, напомняща диамант.

Интегрираният в душовете ограничител на дебит чудесно се съчетава с термостатния смесител Ceratherm 200, комбинацията ви помага да сте спокойни, че нито една капка не се разхищава. Функцията Еco-stop в смесителя гарантира икономия до 50%, като ограничава водния поток наполовина, без това да се отразява на силата на струята. Термостатните смесители притежават и бутон за температурен контрол, който е настроен да спре на 40℃ и така добавяте в уравнението на икономиите и пестенето на енергия за затопляне на вода. В допълнение, технологията Cool Body задържа повърхността на смесителя хладна и предпазва вас и децата у дома от изгаряне, а в случай че по някаква причина студената вода спре, за вас се грижи постоянна функция за 100% спиране на водата, за да се предотврати попарване на човека под душа.

За щастие, възможностите, които новите разработени продукти на българската марка Ideal Standart ни предлагат, не спират до тук. В следваща статия сме подготвили за вас още изчерпателна информация как пестенето на вода да не се отрази на хигиената, как мивките у дома да са максимално еко и как да ги съчетаем максимално добре в ограничени пространства и по-малки бани. За да научите всичко това, следете блога ни.

А ако сте нетърпеливи, посетете нашия шоу рум и се доверете на консултантите ни, които са на ваше разположение, готови да отговорят на всички ваши въпроси.