Да намалим децибелите със Sonicboard от KNAUF

Всеки, който е бил жертва на нахлуването на уличен шум у дома или пък е имал нещастието да попадне на съседи с лош музикален вкус знае колко важна е звукоизолацията, за да бъдем сигурни, че нищо няма да наруши спокойствието ни и да провали времето, в което се нуждаем от тишина. Да не говорим, че понякога ние самите също ставаме причина за силен шум и тогава губим правото да направим забележка на комшиите, а във войната кой може да пречи повече на другия за съжаление няма печеливши, а винаги всички губят. Ами ако приемем, че става дума за сграда различна от жилищна? Неконтролируема глъчка от заведения, в които хората водят паралелно различни разговори, училища или школи, където нуждата от тишина е определяща за концентрацията на учениците или пък болници, опитващи да осигурят максимално щадяща обстановка на своите пациенти… Местата, на които шумът може да ни хване неподготвени са толкова много! На пазара вече съществуват множество звукоизолиращи системи, но повечето са изключително скъпи, не особено красиви или просто прекалено обемни. За щастие немският производител КNAUF ни предлага решение, което да ни осигури шумоизолация, която има широко приложение в интериора и хармонично се вписва във всяко помещение.

Представяме ви едно от най-новите допълнения в богатата палитра от продукти, които ще откриете в магазините на Стефан Вълев ЕООД. Звукоизолационният панел Sonicboard GKB 12.5 mm предлага оптимална звукоизолация на стени и тавани на закрито, като може да намали шума с до 3 dB повече от стандартна конструкция. Шумоизолиращата плоча може да се използва както за покритие на неносещи вътрешни стени или като суха мазилка, така и вместо гипсокартон за стенна облицовка, в случай, че ви се наложи да компенсирате неравни повърхности или пък искате да замаскирате открити тръби.

Вече сте заинтригувани и искате да получите по-подробна информация? Ето я и нея!

Високата плътност на плоскостта Sonicboard я прави отличен звукоизолатор и ви гарантира добра устойчивост при удари и външно напрежение. Все пак, не бива да забравяме, че тук става дума за гипсокартонена плоскост, която не може да бъде използвана за облицоването на фасади или носещи стени, но за сметка на това е перфектна, ако целите да намалите шума, на който обитателите на етажа над вас ви подлагат, поставяйки Sonicboard на тавана, за да обере вибрациите. Можете спокойно да я поставите също и при конструкция на подпокривни пространства, окачен таван под основен таван или гредоред. Освен това, плоскостите са леки и много удобни за транспортиране.

С гипсово лепило Perlfix и предварително грундиране спокойно можете да поставите този продукт от серията „Специални плоскости“ на KNAUF върху бетон, стара мазилка или порест бетон и така той съвсем естествено ще изпълни функцията на суха замаска.

Безопасността на първо място

Тъй като не съдържа вредни емисии и не изпуска нездравословни летливи вещества, звукоизолационният панел Sonicboard GKB е подходящ за всякакви помещения включително детски градини, болнични заведения или места, на които се приготвя храна и така ви позволява да се възползвате от качествата му както у дома, така и при публични сгради или в работни помещения. А за капак, материалът е негорим и при възникване на пожар може да предотврати възпламеняването и разрастването на огъня.

Ако искате да разберете повече за 12.5 милиметровите панели Sonicboard на KNAUF, можете да го направите тук или спокойно да се обърнете към консултантите в нашите магазини, които преминаха през специално обучение, за да бъдат на ваше разположение и да ви помогнат да осъществите ремонта, който ви очаква по най-добрия начин.