Новата система от Viega – Smartpress

Вероятно ви е известно, че когато дойде време за подмяна на тръбопроводната система, трябва да бъдем добре подготвени с избора си на нова такава. За щастие, тази задача вече не е толкова трудна с надеждните и издръжливи решения на Viega. Немската компания е специалист в производството на продукти, свързани с изграждането на отоплителни и отводнителни инсталации, както и на такива за питейна вода. Сред техните системи са вече познатите ни Profipress, Profipress G и Profipress S (за които можете да прочетете тук), а в тази статия ще ви запознаем с новото попълнение към голямото Viega семейство – Smartpress.
Благодарение на иновативните си прес-фитинги, компанията прави сериозен пробив в технологията за монтаж на металопластични тръби. Това се дължи на невероятната комбинация между най-добрите качества на пластмасови и метални тръбопроводи.

Опростена инсталация на тръби с високо качество
Пластмасовите тръби Viega Smartpress се предлагат в широк диапазон от размери - от 16 до 63 мм. Те са с трислойна конструкция: вътрешна облицовка, подсилен алуминиев слой и външна обвивка, а този дизайн осигурява стабилна форма на тръбата, водонепроницаемост и висока устойчивост. Тя може лесно да бъде поставена дори на ръка, спестявайки много време и средства, а добре обмислената ѝ съвместимост с останалите Viega решения е истински бонус, когато се наложи ремонтиране или разширяване на вече съществуващи инсталации. С помощта на новите фитинги Smartpress, различните системи могат да се използват с вече предлаганите на пазара Pexfit Pro и Pexfit Fosta, без това да изисква допълнителни преходи.

Малък диаметър за по-добър резултат
Както вече споменахме, размерите в диаметър са от 16 до 63 мм, а точно тези са едни от най- сигурните решения. Едно от другите им важни предимства е ниската загуба на налягане в тръбопроводите. В сравнение с конвенционалните фитинги, тези на Smartpress се предлагат без уплътнителен елемент, а също така са и безупречни по отношение на хигиената на водата.

Надеждност със SC-Contur
Така е наречена системата, която незабавно ще ни помогне да открием непресованите при монтаж фитинги. Това може да се дължи на съвсем обикновено недоглеждане, което обаче носи голям риск от нараняване за монтажника.
Със SC-Contur при провеждане на водна проба проблемният обект се установява веднага по ясно видимият теч.

Къде намират приложение?
Новата система от Viega – Smartpress може да послужи, например, при инсталация на подово отопление у дома, благодарение на лесния монтаж и минималната загуба на налягане. А маркировката на тръбите ги прави особено подходящи за монтаж дори от хора, които не са специалисти в областта. Тази тръбопроводна система се използва също при строежи на нови кооперации – така инсталирането на такива се случва възможно най-бързо и лесно дори в шахти.
Това е само една малка част от приложенията на системата Viega Smartpress – тя е подходяща и за отоплителна, газова и инсталация за питейна вода.

Ние от „Стефан Вълев ЕООД“ имаме супер предложение за вас:

При закупуване на материали за някоя от системите в шоурума на „Стефан Вълев ЕООД – всичко за строителството и ремонта“, ние безплатно ще ви предоставим за употреба специалния инструмент на Viega за пресоване. Посетете ни на адрес: гр. Троян, ул. „Академик Ангел Балевски“ №9 и се консултирайте с нашите специалисти.