НУЖНО ЛИ Е РАБОТНОТО ОБЛЕКЛО В СТРОИТЕЛСТВОТО?


Защо професионалистите, които работят в сферата на строителството, носят специални работни облекла? И защо фирмите отделят средства, за да поръчват такива брандирани екипи за своите служители? Причините за това са поне няколко.

Цапането

Технологиите при грубото и сухо строителство се развиват с огромни темпове. Създават се нови, значително по-екологично чисти материали, а и монтажните дейности в редица случаи са по-бързи и по-чисти. Но все пак всички сме наясно, че работата в строителството е свързана и с голямо цапане. Затова да използваш дрехите, с които излизаш на улицата, едва ли е добра идея.

По-удобно е за работа

Съвременните работни облекла за строителите са пригодени и да създадат удобство по време на работа. Често са снабдени със специални джобове, в които майсторът държи отвертките си, клещите или шепа пирони, например. При това са разположени така, че да му бъде удобно да се пресегне и да вземе нужния му инструмент. Така не му се налага да остави работата си и да се разхожда из обекта за всяко нещо или да има до себе си помощник, който да му подава нужното.

По-сигурно е

Работната екипировка може да даде допълнителна сигурност на специалистите. Често се налага да се докосват предмети или материали, които могат да наранят ръцете. Затова е добре да се слагат специални ръкавици. Каската предпазва от падащи предмети. Специалните обувки намаляват риска от подхлъзване. Да не говорим, че често по пода е пълно със строителни отпадъци и тогава добрата подметка е отличен помощник на строителя.

Усещане за екипност

Да имаш добър колектив, който да работи сплотено, е мечта на всеки ръководител. Сработеният екип е гаранция, че колкото и труден за изпълнение обект да се падне, работата ще бъде свършена качествено и служителите ще си помагат взаимно. Естествено, брандираното фирмено работно облекло не е определящо за отношенията в колектива, но до известна степен спомага да усещаш, че си част от дадена общност. Фактът, че големите компании влагат в брандирането на екипите понякога немалко средства, никак не е случайност. Времето е доказало, че това има своето значение.

Важен сигнал към клиента

Да си представим две бригади, които работят едно и също нещо на два съседни обекта. И в двете бригади майсторите са добри. Но едните са облечени кой с каквото има, а другите носят специални брандирани фирмени екипи. Можем да бъдем сигурни, че бригадата, която носи уеднаквени облекла, ще направи много по-добро впечатление. От една страна това е сигнал към клиентите, че са наели солидна компания. Външният вид на служителите е признак на авторитет и отношение към работата. А от друга страна оставя усещането, че в тази фирма работят компетентни служители. Тези неща може и да са дребни на пръв поглед, но винаги правят впечатление на клиента.

Безплатна реклама

Като стана дума за брандирането на работните облекла, безспорно, компаниите влагат средства и поради още една съвсем практична причина. Това е безплатна реклама на фирмата. Нерядко строителството е обект на любопитство от страна на съседите или на случайните минувачи. Не е изключено някой също да търси подходяща бригада за свой обект. В края на крищата никой не знае откъде може да се появи новата поръчка. Особено ако работата по този е свършена качествено. В строителството това никога не остава незабелязано.

Клиентите на „Стефан Вълев“ ЕООД знаят, че стремежът на фирмата е да се осигури всичко, което е нужно за различните видове строителни дейности, събрано на едно място. Работното облекло също е неразделна част от работата на майстора. Затова при нас не просто го има, но е удобно и качествено.