Освежаване на дома през есента? Защо не!

Ремонтите безспорно са нещо необходимо за всеки дом, но същевременно са и предизвикателство пред нас. Може би затова и често ги отлагаме. Понякога дори повече от нужното. От една страна има неща, за които отдавна знаем, че трябва да бъдат поправени. И е добре да го сторим, за да не стане след това ремонтът още по-тежък и скъпоструващ. От друга страна така ни се иска да променим нещо, за да освежим дома си. Да му придадем различен вид и стил, с които ще го направи по-привлекателен. Но да не ни излезе и много скъпо.

Често се питаме дали е подходящо да направим ремонт през есента. А защо не!? През есента температурите не са така високи, както през лятото. Но и все още не са твърде ниски. Това е сезонът, в който можем да помислим сериозно за укрепване на откритите части. Ако са се появили проблеми на балкона, есента е последната ни реална възможност да го укрепим преди зимата. Ако сме пропуснали да направим топлоизолация, есента също е повече от подходящо време. В „Стефан Вълев“ ЕООД предлагаме топлоизолационни системи на водещи компании, като BAUMIT, Ceresit и KRAFT.

Но нищо не ни пречи да направим и някакво леко освежаване във вътрешността. Например, да пребоядисаме стените в някоя от стаите. Така поомръзналия ни интериор ще придобие нова стилистика. А има и още по-лесен вариант. В момента са на мода стените акценти. Т.е. можем да изберем една стена и да я боядисаме в цвят, различен от останалите. Можем да я украсим и с фототапет. Също така можем да добавим специфично осветление и декорации. Разбира се, би било добре, ако цветовата гама бъде съобразена с останалата част на помещението. В противен сучай би се получил обратен ефект. Ако не сме напълно сигурни как да постигнем желаното разнообразие, е добре да се допитаме до специалист, който да ни помогне с дизайна. И като стана дума за цветове, при възможност може да помислим и за нови мебели. А ако не разполагаме с такъв бюджет, то поне за нещо, което поне частично да промени облика на стаята.

Друг вариант е да сложим окачени тавани. Бихме могли да обхванем цялото помещение или части от него. Възможностите да разчпупим осветлението могат да променят облика на стаята ни много осезаемо.

Следваща възможност да направим есенна промяна без да правим генерален ремонт, е да обърнем внимание на банята. Плочките изглеждат здрави, аксесоарите също. Но вече ви се иска нещо по-ново и по-различно. По отношение на банята изборът вече е така голям, че може да бъде преобразена до неузнаваемост. Между другото, благодарение на специалния лицензиран софтуер, само за 20-тина минути специалистите в шоурума на „Стефан Вълев“ ЕООД могат да направят вашия професионален проект за нова баня. При това, ако закупите фаянсовите плочки от нас, проектът е напълно безплатен.

Още един начин да промените дома или офиса си, е да смените подовата настилка. Ако сте поставили ламинат, можете просто да изберете друг цвят. Ако използвате услугите на специалисти, смяната му в някоя от стаите може да се случи букално в рамките на един ден.

Друг вариант е в помещенията, в които се събира повече влага, да поставите теракот или гранитогрес. Така ще сте сигурни, че подът е по-добре защитен. А и почистването ще е по-лесно.

Каквото и да решите да промените в дома си, можете да откриете своите материали в „Стефан Вълев“ ЕООД. Ние разполагаме с богат асортимент от продукти както за грубо, така и за сухо строителство. Стоките, които предлагаме, са на утвърдени производители, а освен това поддържаме и голяма наличност, така че да не ви се налага да чакате за доставка.