Градината, която ни радва

Вероятно много от нас през студените месеци си мечтаят да стане лято и да заминат на вилата. Да подишат чист въздух и да се порадват на природата. И тъй като сме в началото на лятото, започваме да мислим за ваканцията, част от която ще прекараме извън шума и мръсотията на големия град. Само че искаме дворът да бъде не просто мястото, където ще можем да седнем вечерта на открито, а кътче, което да бъде приятно за окото и да ни зареди с позитивна енергия.

Разбира се, днес възможностите да превърнем двора си в нещо интересно, артистично и най-вече нещо, което да подчертава нашата индивидуалност, са толкова много. Някои предпочитат повече цветя и разнообразие от цветове и аромати. Други обичат изчистените форми и свободните пространства. За трети дворът на селската къща е мястото, където имат възможност да развихрят въображението си и да го превърнат в произведение на изкуството, използвайки стари и вече ненужни неща за декорация.

Различните предпочитания личат още преди да сме попаднали в двора на къщата. Едни харесват оградата да бъде по-лека, за да не закрива гледката. За други е важно да получат възможност да са самостоятелни, затова изграждат плътни тухлени или други стени. Трети не харесват стените, но затова пък опасват имота си с живи плетове или растителност, която едновременно ги предпазва от любопитните погледи на съседите, а от друга ги обгражда със зеленина.

Разнообразието е и в стила, който избираме. Част от хората предпочитат да се потопят в по-автентичната атмосфера на старите селски къщи, а други искат да пренесат частица от модерната урбанистична среда и на вилата. Хубавото е, че в днешно време всичко това е възможно да бъде постигнато, тъй като разнообразието от строителни материали вече го позволява.

Но каквато и стилистика да предпочетем, каквито и идеи да се появят за украса на двора ни, при всички случаи ни трябват подходящите инструменти и уреди за поддръжка. Със сигурност трябват инструменти за прекопаване и поливане, за подрязване или косене. Понякога се налага почвата да се обогати, друг път ни трябват добри ножици. При това самите ножици могат да бъдат доста различни. Едни са подходящи за подрязване на жив плет, други за кастрене на клони, трети за градинарството. В зависимост от това какви растения поддържаме, често има нужда от напоителни системи, които да осигуряват добра среда за нашите цветя и храсти.

Разбира се, в „Стефан Вълев“ ЕООД работим със стремежа при нас клиентите да имат възможност да намерят всичко, което им е нужно и да имат избор, при това между утвърдени производители. Затова, освен материалите за грубо и сухо строителство, предлагаме и възможности за поддръжка на градината. В областта на поливните системи работим с доказани производители, като „Хидростаб“ ООД, която поддържа над 4 000 продукта и взаимодейства с над 80 компании от целия свят. Предлагаме и продуктите на GARDENA. Световният лидер в тази област предлага на клиентите на практика пълна гама от необходимото им оборудване за поддръжката на градината – напоителни системи, помпи, декоративни градински езера, инструменти за подрязване, за косене, прекопаване и дори за култивиране на почвата. А за оформянето на алеите и бордюрите в двора ви, предлагаме продуктите на лидера в областта на бетонните изделия Semmelrock. За вас остава само да развихрите фантазията си и да посетите някой от магазините ни в Троян и Априлци, за да се сдобиете с всичко, което ви е нужно.