Запознайте се с ADDI, най-добрият приятел на всички фасади!

Когато става дума за фасадата на вашата сграда, едно е сигурно: тук няма място за компромис. Освен, че тя е лицето на сградата и показва на всички нейния характер, фасадната стена играе важна роля що се отнася до нивото на енергийна ефективност, водоустойчивост и пожаробезопасност. Именно за това изборът на една наистина надеждна фасадна система има значение, а инвестицията в качествени материали за нейната изработка доказва своите качества както веднага, така и в дългосрочен план.

Ремонтът на една фасада е сериозна крачка, която изисква не малко усилия, време и средства. За това представете си разочарованието, когато се окаже, че година след приключването му, мазилката започне да се напуква и пада, влагата пробие във вашия дом или работно пространство, а след това трайно там се настанят мухъл и плесени, които освен крайно нелицеприятни, са и изключително вредни за здравето на всеки човек. Екипът на KNAUF създаде ADDI, за да предпази всички вас от този сценарий.

Защо да изберете КNAUF
Ние от Стефан Вълев ЕООД залагаме на 80-годишният опит на немския производител КNAUF, който гарантира създаването на първокласни фасадни системи, имащи всички необходими компоненти за енергийно ефективна, водоустойчива и пожарозащитна външна стена. С помощта специален екип разработчици фирмата KNAUF създава за нашия пазар страхотни продукти, а новопостроеният завод в гр. Земун, Сърбия внася допълнително разнообразие и свежест на пазара, когато става дума за най-новите технологии за изработка на декоративни мазилки.

И като става дума за мазилки…
Сред цялата серия от продукти, необходими за една фасадна система, мазилките АDDI са нещо повече от обикновеният завършек, който придава цвят и характер на сградата. От чисто функционална гледна точка, ADDI се нарежда сред най-качествените мазилки на пазара, като дава възможност да се полага върху всякакъв вид контактни фасади.
Декоративната външна силиконова мазилка ADDI може да се използва, както със системи с експандиран пенополистирол (ЕPS), така и с каменна минерална вата.

Как ADDI се отнася към влагата
Водата може да нанесе механични повреди върху фасадата, да създаде проблеми и да ви поведе в посока онзи сценарий, който коментирахме по-рано. При проникване на влага се създава среда за появата на плесента и мухъла и по този начин оказва съществено влияние върху качеството на обитаемата среда За това фасадните системи ADDI позволяват на стените да дишат, като пропускат водните пари отвътре навън. Те притежават най-висок клас паропропускливост с обозначение V1. Добавянето на силикон във фасадната декоративна мазилка ADDI осигурява по-голямо водоотблъскване.

Да добавим и малко цвят
За да бъдат сигурни, че ще могат да угодят на всеки, от KNAUF предлагат над 400 цветови нюанса. Трайността на тези цветове е гарантирана чрез внимателния избор на подходящи багрилни вещества, които се използват за тониране. Ако е необходимо върху сградата да се положат по-тъмни нюанси, Кнауф има решение и за това. Използвана е рефлективна пигментна технология за създаване на фасадна боя TSR Fassadol (Total Solar Reflection). Тя от своя страна предотвратява нежеланото затопляне на фасадната стена при пряко слънчево греене.

Да не забравяме за енергийната ефективност
Топлоизолацията на фасадните стени ни помага да поддържаме оптимална температура в сградата през цялата година. Така намаляваме разходите, както за отопление през зимните месеци, така и за охлаждане през лятото. Контактна фасадна система с подходящо лепило, топлоизолационен материал, стъклофазерна армираща мрежа, грунд и финишна мазилка представлява дълготрайно и сигурно решение за всеки клиент.

Стефан Вълев ЕООД е официален представител на KNAUF за региона на северна България. В нашите магазини освен продуктите от серията ADDI, ще откриете и подготвени консултанти, които ще ви съдействат с отговори на вашите въпроси и ще бъдат до вас в избора на материали. Екипът ни твърдо застава зад мотото си „Всичко за ремонта и строителството“ и е готов да ви го докаже!

Sorry, the PDF could not be displayed. Click here to download the PDF