Какво мразя сутрин – замъглено огледало!

Опитвали ли сте някога да се огледате в огледалото след като сте си взели горещ душ? Да, знаем, мисията е направо невъзможна. Причината е, че ситните капчици пара кондензират по огледалната повърхност и пречупват светлината. А това означава да забравите за поставянето на крем за лице, грим или друга козметична процедура в следващия половин час. Освен ако не забършете огледалото, разбира се, но ефектът не е особено сполучлив – остават власинки от тъканта на кърпата, а малко по-късно отново всичко е замъглено.

Защо се получава така? Обяснението за това явление е доста просто. Затворената врата на банята по време на горещ душ, особено без работещ вентилатор, води до натрупване на пара във въздуха. Това е вода в газообразно състояние,която при охлаждане се превръща отново в течност. Светлината се пречупва, когато минава през водата и образа се изкривява, създавайки бял, мъгляв ефект. Това явление на пречупване на светлината се забелязва и в басейните, когато даден обект е частично над водата, можем да забележим, че изглежда огънат или деформиран под нея.

В шоурума на "Стефан Вълев" ЕООД предлагаме решение за тези дребни, ежедневни проблеми. Попитайте нашите консултанти за огледалата с противозамъгляващата плака на Roca, които ще променят сутрините ви завинаги!