Тенденции 2017/2018 при проектирането на баня

Стилната баня сякаш още е табу, но все по-често хората се ориентират към проектиране на практично, но в същото време модерно помещение за къпане. С края на годината се заговори за предстоящите тенденции при избора на дизайн. 2017 година възвърна модата на естествените материали, които през по-голямата си част ще завладеят и подиума за предстоящата 2018 година. Основните елементи, на които ще залагаме при проектирането на бани ще включват мрамор, травентир, метал, както и любимите от предходни години медни и месингови материали.

Минимализъм в основата на всичко

Преобладаващите цветове през 2018 година ще бъдат в сивата гама, а стилът, към които ще се придържаме - минимализъм. Ярките цветове и нюанси отпадат, като на тяхно място идват матовите, неутрални багри, които дават терен за надграждане.

Мрамор – трендът на годината

Мраморна облицовка по стените или аксесоари от мрамор? Тенденцията в употребата на този толкова популярен материал се запазва, но не е задължително да го използвате за облицовка или настилка. Може да присъства под формата на аксесоари или декорации в банята.

Дърво и камък - усещане за уют

Трендът за комбиниране на естествени елементи ще се изяви най-силно при съчетаването на дърво и камък. Материалите ще запазят минималистичния вид на банята, но ще подчертаят усещането за уют.

Метал, мед и месинг за акцент

Металните елементи навлизат с пълна сила, за да придадат контраст с неутралните десени и мрамора. Основен избор остават аксесоарите от мед, които придават стилно излъчване на банята.

Геометрични форми - защото са интересни Друго нашумяващо направление в избора на интериор през следващата година се очертават плочките с шестоъгълна форма в пастелни нюанси. Освен лесно поставяне, те дават и безкрайни възможности за комбиниране.

Ако вече сте харесали дизайн за вашата баня, можете да откриете всичко необходимо в шоурума на Стефан Вълев ЕООД. Не пропускайте също да попитате нашите консултанти за изготвяне на индивидуален проект. Ще ни намерите на адрес: гр. Троян, ул. “Академик Ангел Балевски” № 9.