STABILA 80AM – верен помощник на домашния майстор

Красивата картина и рафтовете, пълни с книги дават усещане за уют и внасят настроение в дома или офиса ни. Замислете се обаче, какъв дискомфорт може да създаде една окачена накриво рамка или полица, на която нищо не може да се закрепи? Подобни неудобства могат лесно да бъдат избегнати, ако използвате подходящия за целта инструмент. Надеждният и качествен нивелир ще ви служи вярно в продължение на години, както за нанасянето на дребни поправки, така и при цялостна реконструкция.


Ако трябва да опишем характеристиките на идеалния нивелир за всекидневна употреба, те със сигурност включват: здрава и лека конструкция, подходящ размер, лесно почистване, точност на измерването, гаранция за качество и добра цена, разбира се. Серията магнитни нивелири 80AM на немската компания Stabila напълно отговаря на тези изисквания и осигурява на всеки професионалист или домашен майстор надежден помощник при извършването на строителни или ремонтни дейности.

STABILA тип 80AM има здрав, олекотен алуминиев профил с правоъгълна форма и подсилващи оребрения, които не позволяват приплъзване, дори когато работите с ръкавици. Хоризонталната и вертикалната либели са точно изравнени с фрезованата измервателна повърхност и са фиксирани на място в корпуса, за да не се налага повторно регулиране. Системата за захващане на либелата гарантира безпогрешна точност и надеждност в дългосрочен план. Това е причината STABILA да дава 10 години гаранция* на коректното отчитане на нивелира при правилна експлоатация.

Инструментът разполага с изключително силни редкоземни магнити, които му осигуряват до 5 пъти по-голяма магнитна сила от стандартните феритни. Чрез тях той се захваща стабилно за всяка метална повърхност и ви позволява свободно да използвате и двете си ръце, за да закрепите прецизно монтирания елемент.

Серията нивелири STABILA тип 80AM е с точност 0.5мм/м в нормално измервателно положение и 0.75 мм/м в обърната позиция.


  • Една хоризонтална и една вертикална либела;
  • Допълнително фрезована измервателна повърхност;
  • Усилен правоъгълен профил с подсилени страници;
  • Стандартни затварящи капачки, които омекотяват удара при падане на земята;
  • Точност ±0.5 мм/м в нормална позиция, ±0.75 мм/м в обърната позиция;
  • Комплект редкоземни магнити;
  • Лесен за почистване благодарение на електростатичното прахово покритие;
  • Подходящ за таванно измерване;
  • Клас на натоварване 3.

Tози и други продукти на немската марка Stabila можете да намерите и закупите от шоурума на „Стефан Вълев ЕООД – всичко за строителството и ремонта“ на адрес: гр. Троян, ул. „Академик Ангел Балевски“ №9.

*Дефекти, причинени от неправилно боравене или модификации на инструмента от купувача или от трети страни, обезсилват гаранцията.