Как Roca преобрази баните на известни сгради по света

Мнозина мечтаят да пътуват по света, за да опознаят различни култури и да видят на живо едни от най-върховите архитектурни постижения в човешката история. Любопитен факт е, че за обзавеждането на много от тези известни здания са използвани продуктите на испанската компания за фаянс Roca. Подготвили сме списък на местата, където ще ги срещнете.

Айфеловата кула
Каква е първата ви асоциация, когато чуете „Париж“? Сигурни сме, че едно от нещата, които ви хрумват веднага е Айфеловата кула с нейните внушителни 324 м височина. Металното творение на Густав Айфел вече 128 години привлича туристите от цял свят, за да се полюбуват на Града на любовта отвисоко. Впечатляваща конструкция отвън, от няколко години кулата си има и своя, вътрешна забележителност – на първия и втория ѝ етаж всеки посетител може да се освежи, обграден от луксозните продукти на испанската марка Roca.

През 2013 година реновирането на баните е поверено на френския архитект Ален Моати и неговата компания Moatti et Rivière. За Айфеловия павилион, предназначен за частни събития, той избира искрящо белия фаянс на Roca, който контрастира на стените, решени в оригиналния цвят на кулата – венецианското червено. Особено забележителни са умивалниците от серията Amberes и порцелановите тоалетни чинии Meridian, създадени да отговорят на изискванията в настоящите разпоредби за достъпност и намаляване на въздействието върху околната среда. Венецианското червено е главен акцент и в обзавеждането на санитарните помещения към отворения за широката публика павилион Ферие с неговите магазини и ресторанти. За това пространство Roca предлага специалната серия умивалници Diverta, както и продукти от линиите Meridian и Site, смело изпълнени в…. червено.

Каква е причината французинът Моати да се спре именно на испанския бранд за обзавеждането на една от най-посещаваните забележителности в Париж? Обяснението идва от самия него - изборът на Roca е предопределен от достойнствата на дизайна, иновативните технологии и качеството на техните продукти. И това не е всичко. Основен аргумент е и тяхната издръжливост – задължително изискване, когато става въпрос за публични пространства, през които преминават множество посетители.

Хотел W Barcelona
Удобството и уюта, които внасят продуктовите линии на Roca, са предпочитани не само в най-емблематичната сграда на френската столица. У дома, в Испания, те са използвани при обзавеждането на футуристичния хотел W Barcelona. Той предлага на своите гости изживяване, белязано от съвременния начин на живот, с пълна гама от услуги, като първия Bliss® Spa център в Испания, ресторант на втория етаж с неповторими гледки към крайбрежието на Барселона и стилен бар на покрива. W Barcelona е избрала най-доброто от колекциите смесители Moai, Loft и Sprint, заедно с уникалната баня Vythos и изключителния спа минибасейн Broadway Compact. Също като в павилиона Ферие на Айфеловата кула, стаите на хотела са обзаведени и с умивалници от колекцията Diverta.

Стадион Arena Pantanal и олимпийските сгради в Пекин
На продуктите с марка Roca се доверяват не само в Европа. Брандът е избран за обзавеждането на стадиона Arena Pantanal в Бразилия, построен специално за Световното първенство по футбол през 2014 г. Почти 15 000 продукти Roca са инсталирани в олимпийските сгради в Пекин: в редица хотели, олимпийското село, два стадиона и Командния център за сигурност за Олимпиадата.

Болшой театър
Подобно на Айфеловата кула, още една сграда с богата културна история, се спира на Roca. След основна реконструкция московският Болшой се превръща в един от най-модерните театри в техническо отношение. За този имидж допринасят и баните на основния театър в Русия, които са оборудвани с колекциите Hall, Meridian и Dama Senso, заедно със смесителите в класически стил Florentina.

Вдъхновихме ли ви да се отправите на пътешествие? Със сигурност в някои от забележителностите, които ще посетите, ще се натъкнете на Roca. И вече знаете защо - марката е символ на качество и издръжливост от най-висок клас, предпочитани по целия свят.

Още новини