Предимствата на окачения таван

Окаченият таван е вид сухо строителство, възникнал в края на 80-те и началото на 90-те, когато е било необходимо по-бързото изграждане на офиси и други помещения.
Най-основното за този тип декоративно решение е, че има няколко разновидности: Растерен, гипсокартон, опънат таван, алуминиев ламелен окачен таван, пластмасов ламелен окачен таван. Една част от тях са просто допълнение към интериора на дома, а други са бързо и лесно решение, когато трябва да бъде оставено разстояние от основния таван.
Растерният таван например върши точно такава работа. Той е чудесен избор, когато под тавана има инсталация, до която трябва да има постоянен достъп – просто преместваме плочата. Как се инсталира нещо подобно? Много лесно – закачат се рейки, за които се захващат шини, а отгоре се поставят паната.

Един от най-разпространените видове окачен таван е гипскартонът. Той е влагозащитен и пожароустойчив. Също така, има много добра топло- и шумоизолация и е лесен за обработка. Неговият недостатък е невъзможността за повторна употреба.
Сходен вариант е пластмасов ламелен окачен таван. Той е лесен за монтиране и се закрепва върху стандартна конструкция. За разлика от гипсокартона - мобилността е сред качествата на пластмасовия ламелен окачен таван. С други думи, ако решите да промените функцията на помещението не е проблем да бъде лесно демонтиран и използван на друго място.

От декоративна гледна точка, опънатият таван и алуминиевият ламелен окачен таван са страхотно идея за по-различна визия в дома.
При първия вариант, опъването на платната се осъществява върху предварително монтирана конструкция, изградена от алуминиеви или PVC профили. Това е елегантно решение за създаването на различни нива на тавана.
По аналогичен начин, алуминиевият ламелен окачен таван дава възможност да скрием недостатъците на основния таван. Той може да бъде с вградени електрически системи, осветителни тела и аксесоари в междутаванното пространство.

Ползите от окачените тавани са много и различни, но нека обобщим, че те са много по-евтини от извършването на дейности по разрушаване и ремонт на основния такъв. Това ги прави популярни в много домове и офиси. Те са много лесни за премахване, следователно, обновяването и редизайнът става много по-бързо.
Също така, окачените тавани се предлагат в много разновидности - дърво, пластмаса и други материали. А както вече споменахме, някои панели имат дори допълнителна степен на противопожарна защита.
Това решение може да се окаже енергийно ефективно, тъй като спомага за ограничаването на топлината през лятото и студа през зимата, а това води до намаляване сметките за електричество.
Един окачен таван може лесно да прикрие несъвършенствата и недостатъците на основния. Което значи, че вместо да извършвате скъпи ремонти и боядисване, можете да инсталирате окачен таван, за да покрием тръби, тръбопроводи, петна и обелена боя.
Като последно, но не и по важност, няма как да не споменем, че окаченият таван е проектиран по такъв начин, че да допринася за намаляване на шума, което прави пространството тихо и уютно.

Всичко необходимо за това начинание може да намерите в шоурума на Стефан Вълев ЕООД. Попитайте консултантите ни за предлаганите от нас системи за окачени тавани.
Заповядайте на адрес: гр. Троян ул. „Академик Ангел Балевски” № 9.