Гранитогресът – италианският дож на подовите настилки

Планирате ремонт и се чудите дали да използвате гранитогрес? Ползите от него не са малко, а неговата трайност, плътност и здравина го правят отлично решение за вашия дом.
Следва въпросът къде и как бихте могли да поставите гранитогрес? Отговорът е лесен, тъй като той намира приложение от двора до кухнята. Например пред камината – притесненията, че плочката ще се напука от някоя искра са излишни, тъй като гранитогресът има голяма температурна амплитуда.

Може да забравите за нуждата от ремонт и честата подмяна на плочки, ако сте избрали гранитогрес за вашия двор. Разнообразието от цветове и форми не само ще превърнат външното пространство в красиво кътче, галещо сетивата, но ви гарантираме, че материалът ще издържи на натоварване и интензивното движение отвън; допълнително външните фактори като чести промени във времето няма да повредят структурата му.

Друга идея, с която ще се възползвате от предимствата на гранитогреса, е кухненския плот. Материалът е устойчив на петна и драскотини, а почистването с дори по-агресивни препарати, няма да увреди повърхността и структурата му. Бонус към всички вече изброени качества е, че няма да измени цвета си, не е запалим и е екологично чист.
Сигурни сме, че вече сте влюбени в предимствата на гранитогреса; когато избирате за вашия дом, обаче, попитайте консултантите за различните видове, които се предлагат на пазара.

Основно плочите се делят на полирани и плочи с естествена повърхност (става въпрос за допълнителната обработка след изпичането им). Полираните се използват на закрити места или там където няма да се мокрят (предварителната обработката с препарати още във фабриките ги прави хлъзгави след намокряне). За екстериора решението еплочи с противохлъзгаща повърхност.
Без значение дали на открито или на закрито, гранитогресът се адаптира към всеки дом и стил, и ще предложи персонализиран дизайн според индивидуалните изисквания на собственика на имота.

Богатата цветова гама ще ви даде възможност да разгърнете въображението си и да създадете цели картини с плочите, които имитират различни мозайки, елементи и пана.
Възможността материалът да предложи това разнообразие се гарантира и от състава, и начина на изработка на плочите. Доброто размесване на бяла глина и добавки от фелдшпат, кварц и други минерали е в основата на създаването на гранитогреса; а след това следва пресоването им при много голямо налягане. Следващата стъпка е изпичането на висока температура от 1300 градуса по Целзий.

Разнообразието от форми, цветове и дизайни не ни изненадва, след като родината на този така благоприятен материал е богатата на културно и археологично наследство Италия. Произведен за първи път в земите на Ботуша, гранитогресът променя изцяло пазара на подовите настилки. И след като прочетохте за всичките му предимства, убедени сме, че разбирате защо, нали?