Негово величество абсорбаторът: най-добрият партньор в кухнята!

Проблемът

Часът е 18.00 ч. Едва сте успели да затворите входната врата, когато телефонът ви извибрира някъде в необятната дамска чанта. „Сигурно е поредният мейл“ - казвате си с облекчение. Облекчението идва не от това, че не е важен, а от малката подробност, че работният ден е приключил и с него и работните ви задължения. Поне днес. Само днес. Дано. Оптимизмът ви обаче се изпарява почти толкова бързо, колкото сутрешно кафе в понеделник.

„Вечеря с приятели вкъщи“ прочитате от екрана на смартфона си и ви призлява. Не от приятелите, не от вечерята, не от това, че сте забравили, а чисто и просто от факта, че имате по-малко от час да я приготвите. Разбира се, през ума ви минава да поръчате нещо от близкия ресторант, но се сещате, че приятелите, които ще ви гостуват са от типа „ звънни някой път да се видим“. Да, обичате си ги, но си познавате стоката... Последният път, когато се видяхте още имаше сняг (сега е август, по дяволите!) и добре, че е упоритата ви и настойчива понякога граничеща с нахалство особа, за да ги убедите най-накрая да ви гостуват. Представяте ли си какво ще стане ако им сервирате претоплено китайско? В най-лошия случай ще започнете да се виждате веднъж на високосна година. И така, с дълбока въздишка, измъчен поглед и унила физиономия а ла Едуард Кълън (вампирът от Twilight, в случай че сте го забравили), се отправяте да посрещнете своята орис.

Анализирането

Kitchen. Cuisine. Küche. Cozinha. Cocina. Cucina. Кухня. Независимо от езика, кухнята си е кухня. Мястото, където ще приготвяте сладки изкушения, паста, месни ястия, риба или пък каквото ви хрумне. Замисляли ли сте се, обаче, за неприятната миризма, която се пропива в кожата, косата и дрехите ви и изчезва едва след като си вземете душ? Добре де, понякога е далеч от ужасна, но мисля, че всички можем да се съгласим, че да седнеш на масата ухаеща на това, което е в чинията ти, не е ОК. Все пак – би било по-добре гостите ви да асоциират носещото се ухание с аромата на ястието, а не с този на дрехите ви.

Аbsorber. Absorbeur. Absorber. Absorvedor. Assorbitore. Amortiguador или казано на чист български – абсорбатор. Негово величество абсорбаторът има много имена – спасител, помощник, изобретението, джин изпълняващ желания и още много. Без значение как го наричате, абсорбаторът е изключително важна част за всяка кухня и не бихме препоръчали да правите компромиси с него. В следващите редове ще ви разкажем за един умен помощник, който се казва TekaiHood.

Решението

TekaiHood е абсорбатор от ново поколение, който може да се похвали с първото интегрирано устройство за директна връзка с iPod или iPhone. Какво означава това? Означава край на досадния шум, който ви пречи да се насладите на любимата си песен. TekaiHood идва в комплект с два високоговорителя, които позволяват да слушате музика без загуба на качеството дори при употреба на абсорбатора на максимална мощност. Страхотно нали? Е, не бихме казали същото за съседите ви, но пък, хей, ако ще прекарвате часове в кухнята, поне ги превърнете в запомнящо се преживяване!

Умното изобретение идва от не кой да е от ТЕКА. Основана през 1924 г. в Германия ТЕКА произвежда основно фурни, абсорбатори иготварски плотове за вграждане. Не е изненада и че е сред един от световните лидери в производството на бирени кегове. Cheers to that!

За повече от 80 години на пазара, немският бранд отваря 25 завода в цял свят, което позволява продажби в над 110 държави и повече от 100 милиона клиенти.

Основният фокус на компанията е да предоставя висококачествени продукти, като същевременно не спира да работи в посока иновация и надграждане на вече постигнатото, което ясно си проличава при създаването на абсорбаторът TekaiHood. Освен музика, той ви предоставя и повече мощност, ефикасност и тишина в режим на работа. Чист въздух без неприятни миризми и страхотни дизайнерски решения в различни цветове. Май е време да помислите да оборудвате кухнята си с един...

Вечерята

19.00 ч. На вратата ви се позвънява. Приятелите ви се появяват ухилени до уши в компанията на няколко неотворени (все още) бутилки бяло вино. Отдъхвате си, че това, което сте приготвили ще пасне идеално на „подаръка“. Така де, кой има излишно време да ходи до магазина?

Сядате около вече подредената маса и започвате да си говорите. Кой през друг, кой един с друг, кой сам със себе си (разбира се на ум, иначе би било странно ... нали?).

Докато вечерта е в разгара си, вие намирате време да погледнете към кухнята.

Завършекът

60 минути.

Топло и вкусно ястие.

Повече от приятна компания и една спасена петък вечер.

TekaiHood е най-доброто решение, което сте правили в последно време.

Само тихият глас на Luis Fonsi може да ви издаде, за това че не сте си взели душ.

Е, какво пък, Despacito си е супер популярен трак. :)